18-06-2021 2 min. Rinie van Haren

Tips van de groenspecialist

Wekelijks verzorgt het deskundige team van GroenRijk Beneden-Leeuwen deze groene rubriek in onze wekelijkse nieuwseditie. Elke week zal er een andere bloem of plant worden voorgesteld en zullen daarbij eigenschappen, bijzonderheden en verzorgingstips de revue passeren. En exclusief voor alle lezers van Blik op Beneden-Leeuwen zal aan de tip een mooie aanbieding worden gekoppeld. Deze week:

Eenjarige toppers als terrasplanten

Met een mooie pot met eenjarige planten zorg je snel voor een stijlvolle sfeer op je terras of balkon. Bij GroenRijk vind je deze terrastoppers in een voordelige mix. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kruidachtige Verbena of de speelse stengels van de Dichondra?

Seizoensgasten

Er is ongelofelijk veel keus in planten die als eenjarige zijn gekweekt of zo worden gebruikt. Ze doen het geweldig in potten en bakken en bloeien maandenlang. Bekende terrasplanten zijn perkplanten zoals geranium, fuchsia, lobelia, petunia en Spaanse margriet. Maar er valt nog veel meer te ontdekken, zoals de lang bloeiende Verbena (ijzerhard) of de waterval aan hartvormige blaadjes van de hangende Dichondra-soorten.

Verbena

De lange stelen van de hoge Verbena bonariensis kunnen wel 100 tot 150 cm hoog worden en hebben bovenin kleine lila-paarse, buisvormige bloemetjes. Bijen en vlinders zijn er gek op. De plant bloeit van juli tot oktober en zaait zich snel uit in de volle grond, zodat je jaren plezier hebt van je bonusplanten. De compactere Verbena x hybrida wordt als perkplant gebruikt en bereikt een hoogte van ongeveer 30 cm. De bloeitijd is van mei tot oktober. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten, waaronder ook hangende Verbena’s, in verschillende bloemmaten en uiteenlopende kleuren zoals roze, rozerood, wit, lila en paars.

Dichondra

Met de groene waterval van de hangende Dichondra geef je een bijzonder accent aan hoge potten of bakken. Aan de lange stengels groeien hartvormige blaadjes waarvan de kleur varieert van groen tot zilvergroen. Vooral bekend is de Dichondra argentea 'Silver Falls', of zilverregen, met fluweelachtige blaadjes. De stengels kunnen wel 150 cm lang worden! In juni, juli en augustus verschijnen er groene klokvormige bloemetjes. Deze veelzijdige plant kan trouwens ook kruipen.

Verzorging

Zowel Verbena’s als Dichondra’s kunnen wel wat droogte aan, maar laat ze tijdens warme dagen niet uitdrogen. Geef een standplaats in de zon of halfschaduw. Gun je planten een sterke start met potgrond voor terras- en balkonplanten en zorg voor een goede drainage, bijvoorbeeld met wat hydrokorrels onderin. Geef alle langbloeiende eenjarige terrasplanten eens in de twee weken wat vloeibare mest, dan houden ze het langer vol en bloeien uitbundiger!

Aanbieding

De exclusieve aanbieding die bij deze uitgebreide tips behoort vindt u hieronder en elders in deze nieuwseditie. Ook volgende week hebben de groenspecialisten van GroenRijk Beneden-Leeuwen weer leuke tips en een passende aanbieding daarbij.

Groenrijk Beneden-Leeuwen

Zandstraat 149
6658 CS Beneden-Leeuwen
T: 0487 595821
Fax: 0487 595822
E-mail : info@benedenleeuwen.groenrijk.nl
I : www.groenrijkbenedenleeuwen.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.