25-09-2020 2 min. Rinie van Haren

Toch nog actief weekend voor Corsoclub

Tekst: Rinie van Haren Fotografie: Corsoclub Maas en Waal

Natuurlijk was de teleurstelling groot toen Stichting Vierstromenland uit Tiel bekend maakte dat vanwege de coronamaatregelen het 60ste Fruitcorso dit jaar geen doorgang kon vinden. Niet alleen bij het publiek maar zeker ook bij de Corsoclubs in de Betuwe en het Land van Maas en Waal. Het corsoweekend – dat op zaterdag 19 en zondag 20 september had moeten plaatsvinden – kende zeer fraai nazomerweer en had zodoende zonder twijfel bij kunnen dragen aan topdrukte in de Tielse straten.

Toch wilde Corsoclub Maas en Waal het corsoweekend niet in stilte aan de leden voorbij laten gaan. ‘Gisteren hebben we met twee personen namens Corsoclub Maas en Waal meegewerkt aan een speciaal mozaïek aan de gracht in Tiel. Doorgaans liggen daar de prachtigste mozaïeken, gemaakt van fruit en groenteproducten door verenigingen, stichtingen, scholen en bedrijven. Ook die mozaïeken ontbraken maar de gezamenlijke corsoclubs hebben - volledig Covid-19-proef - de wal langs de gracht toch eenvoudig opgesierd met de tekst: 60ste Fruitcorso, nog even geduld. Er werd in twee groepen van vier corsoclubs gewerkt. Het was mooi om dat met elkaar te realiseren’, zo vertelt Ellen Jacobs namens de Maas en Waalse Corsoclub aan Blik op Beneden-Leeuwen.

Zaterdagmiddag heeft de Tielse burgemeester Hans Beenhakker een countdown geactiveerd in het centrum van Tiel waarop via een aftelsysteem op een digitale klok te zien is hoe lang het nog duurt tot de 60ste Fruitcorso alsnog van start kan gaan. Dit alles mits corona niet nog eens roet in het eten zal gooien. Daarna is er nog een clubquiz georganiseerd ter ere van het 60-jarig jubileum. Het werd een gezellige strijd die middels een videoverbinding plaatsvond. Corsoclub Drumpt behaalde de eerste plaats. ‘Wij zijn als zevende geëindigd maar hebben vooral een leuke middag beleefd. Het was goed om met een deel van onze leden bijeen te zijn dit weekend. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we toch een heel klein beetje het corsogevoel en de saamhorigheid kunnen nabootsen, al is het niet met elkaar te vergelijken’, aldus Ellen.

Als het Fruitcorso volgend jaar zijn 60ste editie mag beleven zal deze plaatsvinden op zaterdag 18 september 2021. En natuurlijk zal Corsoclub Maas en Waal deelnemen.

Foto's: Corsoclub Maas en Waal


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.