16-10-2020 2 min. Rinie van Haren

Zwerfafvalbrigade blij met landelijk initiatief

Nederland HelemaalGroen is een organisatie die zich inzet voor een schone omgeving. Op lokaal niveau gebeurt dat in Beneden-Leeuwen eigenlijk al volop door de oprichting van de Zwerafvalbrigade ‘Lauwe Schoon, heel gewoon’. Lambert Romijnders is trots dat er inmiddels al meer dan 30 vrijwilligers met grote regelmaat en enthousiaste inzet zorgdragen voor schone bermen, groenstroken en trottoirs. Het landelijk initiatief vergroot de schaal en de aandacht voor het probleem van zwerfafval en zet in op de bestrijding ervan.

Wat is HelemaalGroen?

HelemaalGroen zet zich in voor een schone omgeving. In de gratis app is zichtbaar waar zwerfvuil is opgeruimd. Dit werkt stimulerend, want zo is te zien dat ook anderen actief zijn.

Hoe werkt HelemaalGroen?

Als je bij aanvang van je opruimactiviteit de app activeert en na afloop de route opslaat, verschijnt deze als een groen lijntje op de kaart van Nederland. Na een maand verkleurt het groen naar oranje en na twee maanden naar bruin. Tenzij de route opnieuw gelopen (en opgeruimd) wordt.

Voor wie is HelemaalGroen?

HelemaalGroen is er voor iedereen die wil helpen het zwerfvuil in de wereld te verminderen. Of je nu loopt, fietst of rijdt in een scootmobiel. Je bent nuttig bezig terwijl je in beweging bent. Alle beetjes helpen; samen kleuren we Nederland HelemaalGroen! Kijk voor meer informatie op www.helemaalgroen.nl en download de gratis app!

Doe je ook mee?

Vrijwilligers die graag een steentje willen bijdragen aan de Leeuwense Zwerafvalbrigade kunnen zich aanmelden bij Lambert Romijnders. Hij zorgt voor meer informatie en de benodigde gereedschappen. Lambert Romijnders, Coördinator zwerfafvalbrigade Beneden Leeuwen Email: lambertromijnders@planet.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.