10-11-2023 2 min. Rinie van Haren

Cv De Oellebolle presenteren prinses Lion en jonkheer Martijn

Tekst en fotografie: Rinie van Haren

In een volle zaal van mfa De Rosmolen vond zaterdag 4 november de Prinsespresentatie plaats van carnavalsvereniging De Oellebolle. Vanuit de hele regio waren bevriende carnavalsverenigingen naar Lauwe gekomen om getuige te zijn van de presentatie.

Van elke aanwezige carnavalsverenighing werd de hofhouding op het podium uitgenodigd en werd vanuit CV De Oellebolle de waardering uitgesproken voor hun komst en vriendschap. Na de installatie van het nieuwe raadslid Nanco Schiltmans verscheen Ramon Hermsen op het podium. Hij is bestuurslid van Carnavalsvereniging De Feestneus uit Groesbeek. Deze vereniging is dik bevriend met CV De Oellebolle en Ramon is het eerste erelid van CV De Oellebolle. Vanavond wordt het erepodium verder uitgebreid en het was aan Ramon om liefst twee nieuwe ereleden toe te voegen aan die galerij. Patrick Koolhout en Berrie van de Sluis namen afscheid van de Raad van elf van De Oellebolle. De twee stonden aan de wieg van de heroprichting van De Oellebolle en blijven door het erelidmaatschap voor altijd verbonden aan deze club.

Daarna werden drie dansparen op het podium uitgenodigd die allen in dezelfde kleding en gemaskerd verschenen. In de zaal gonsde het van de geruchten en velen meenden wel iemand te herkennen aan het postuur of bewegingen. Pas nadat twee paren waren onthuld verscheen het laatste overgebleven paar.

Na een spannend moment mocht het paar zich eindelijk onthullen. Dit jaar zullen Prinses Lion en Jonkheer Martijn alle Oellebolle voorgaan in het carnavalsgedruis. Hun slogan 'Geniet zo veul es ge kunt, want niks belèève dè's toch sunt' zal veelvuldig te horen zijn dit carnavalsseizoen.

Tijdens het informele samenzijn dat daarna volgde waren er nog optredens van het Maas en Waalse kwintet De Waolkanters, die de zaal nog eens flink op zijn kop zette.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.