01-03-2024 2 min. Rinie van Haren

GJB exposeert schilderijen van Ricky Damen

Vanaf maandag 26 februari 2024 heeft galerie GJB een nieuwe expositie. Deze keer met originele schilderijen van Ricky Damen. Elk schilderij is rijk van vorm en kleur. Ricky heeft in België haar opleiding gevolgd aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. In deze expositie is ook werk zien van de schilders Jochem de Graaf en Henry Brand. Alle circa twintig schilderijen zijn ingelijst door het team van GJB. De galerie aan de Onderstal 1 in Beneden Leeuwen is op werkdagen geopend van 9.00 t/m 16.00 uur. De toegang is gratis.

Olifanten

Het werk van Ricky Damen heeft een grote aantrekkingskracht door de technieken en de kleuren. De natuur in binnen- en buitenland is een onuitputtelijke inspiratiebron. In Kenia schildert ze reusachtige olifanten, en in Brabant een slootkant in Someren. Ze schildert ook bloemen in sfeervolle stillevens. Laag na laag bouwt ze haar schilderijen op, soms ook in abstracte composities. Ze schildert het liefst in een rustige omgeving. De ideale werkplek is haar atelier.

Bloemen

Jochem de Graaf schildert graag bloemen vooral tulpen, klaprozen, anemonen en zonnebloemen. Hij schildert op linnen en gebruikt altijd volle warme kleuren. Kenmerkend is de subtiele dieptewerking door het reliëf dat hij trefzeker toepast. Regelmatig is ook een bepaald landschap het begin van nieuwe ideeën.

Stadsgezichten

Henry Brand woont en werkt in Noord-Holland. Hij is vooral bekend om zijn impressionistische stadsgezichten: Parijs, New York en Amsterdam. Hij werkt vooral met aardetinten, zoals gebrande sienna, oker en mosgroen. In Frankrijk geeft hij regelmatig schildersessies bij voorkeur in Normandië, Honfleur en Trouville.

Het hele jaar door zijn er wisselende exposities in de galerie. Zo maakt het team eigentijdse kunst voor iedereen toegankelijk. GJB Art & Frames bestaat in oktober 60 jaar!


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.