13-05-2022 2 min. Rinie van Haren

Ierse zanggroep “The Lads” bestaat 20 jaar

De Maos en Waolse zanggroep, die bekend is vanwege hun Ierse en Engelstalige volksmuziek viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. The Lads brengen een repertoire dat soms uitdagend en wild, maar ook meeslepend en melancholisch kan zijn. In ieder geval is er altijd sprake van een gezellige sfeer. The Lads hebben inmiddels vele optredens verzorgd in Maas en Waal en ver daarbuiten tot aan Ierland toe. Bekende hoogtepunten zijn de uitvoeringen op de jaarlijkse Dickensdag in Druten, Maritiem Den Bosch en vele andere evenementen.

The Lads beawaren mooie herinneringen aan hun muzikale bijdrage aan de Dickens Dag Druten. Foto: Renske van Zoelen

Herstart

Zoals alle koren zijn ook The Lads getroffen door de beperkingen die de Covid pandemie met zich meebracht, maar na de verplichte pauze van bijna 2 jaren zijn zij vol frisse moed weer gestart met de 2 wekelijkse repetities in Kulturhus D’n Dulper in Boven Leeuwen.

Nieuwe leden welkom

Het enthousiaste koor bestaat momenteel uit 16 zangers en wordt muzikaal begeleid door 2 gitaristen en staat onder leiding van een uitstekende professionele dirigent. Om ook voor de komende jaren een volwaardig succesvol koor te zijn, zouden The Lads hun bezetting graag willen uitbreiden. Daardoor is er ruimte voor 4 extra zangers (een paar tenoren en een enkele bas/bariton) en extra muzikale ondersteuning (gitarist, viool, accordeon etc.). Belangstellenden kunnen bellen met 06-27062012 voor meer informatie.

Een 'Ierse zangroep' poseert bij een Hollandse molen. Foto: Jan Sas

Nieuwe website

Aan een nieuwe versie van de website van The Lads wordt momenteel gewerkt, maar ook de oude versie (https://www.thelads.nl) geeft een goed sfeerbeeld van wat The Lads te bieden hebben (zie ook bijgevoegde foto).

In het najaar van 2022 zullen The Lads hun 20e verjaardag op gepaste wijze vieren en zeker weer van zich laten horen!


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.