24-11-2023 2 min. Rinie van Haren

The Lads vieren Patricksday op grootse wijze

Het duurt nog even maar Maas en Waal zal op zondag 10 maart 2024 in Ierse sferen worden ondergedompeld met The Lads. The Lacions, The Foxes en Doedelzakband Saint Andrews.

De Ierse zanggroep The Lads uit Maas en Waal organiseert “Patricksday”in het kader van de jaarlijkse Ierse feestdag Saint Patrick, de belangrijkste heilige van Ierland. De Ieren vieren dit feest uitbundig in eigen land maar ook ver daarbuiten en dan met name in Amerika en Australië.

St. Patrick komt oorspronkelijk uit Schotland en is als 16-jarige als slaaf naar Ierland overgebracht om schapen te hoeden. Hij is daar ontsnapt, teruggekeerd naar Schotland, maar keerde later toch weer terug naar Ierland waar hij het christendom verspreidde. Hij preekte, doopte en bouwde kerken tot aan zijn dood op 17 maart 461.

Op St. Patrick Day kleuren niet alleen in Ierland alle hoedjes groen, maar ook de gebouwen en niet alleen in Ierland zelf, maar ook beroemde gebouwen zoals het Colosseum in Rome, de Sacré-Coeur in Parijs, The Eye in London, The Empire State Building in New York en het Christusbeeld in Rio de Janeiro worden hel groen verlicht.

The Lads's heeft voor deze middag in De Rosmolen nauwkeurig het repertoire afgestemd met melancholieke Ierse ballades en in het tweede deel van de middag met Ierse kroeg- strijd- en feestliederen.

De Lads uit Maas en Waal wordt hierin bijgestaan door maar liefst 3 gezelschappen, n.l. de zeskoppige The Foxes uit Amersfoort, met Ierse en Keltische volksmuziek, De Saint Andrews Pipe-Band met hun doedelzakken Rotterdam, en sixtiesband The Lacions uit Beneden Leeuwen , welke groepen stuk voor stuk voor een onvergetelijke middag zullen zorgen.

Deze bonte verzameling van gezelschappen wordt gepresenteerd en aaneengesmeed door onze streek-spreekstalmeester Jochem van Gelder, wie kent hem niet. Het concert begint om 13.30 uur en in verband met de te verwachte grote toeloop is de zaal reeds open om 12.30. uur.
Met een gezamenlijk optreden is de sluiting om 18.30 uur.

De entreekaartjes kosten € 15,00 per stuk en zijn vanaf 1 december verkrijgbaar in Brasserie de Rosmolen en bij de leden van zanggroep The Lads.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.