15-10-2021 2 min. Rinie van Haren

Project over Stoottroepen door leerlingen van De Wijzer

Door Rinie van Haren

Leerlingen van De Wijzer werkten de afgelopen weken aan een project, dat geheel in het teken stond van de Stoottroepen, die in deze regio in de laatste oorlogswinter aan het Waalfront actief waren bij het verdedigen van het Land van Maas en Waal. Zo ontwierpen zij een monument van klei en namen ze deel aan een wandeltocht langs een aantal locaties waar tijdens de Tweede Wereldoorlog gedenkwaardige gebeurtenissen plaatsvonden. Die locaties maakten veel indruk en zo kreeg het project opeens een realistischer beeld. Leo Lemmers gaf informatie en uitleg en beantwoordde vragen die bij de leerlingen opkwamen.

De diverse activiteiten werden in een mooie film vastgelegd door de leerkrachten Lotte Verbraak en Ivonne Reijers. De bedeoling was dat dit filmpje voorafgaand aan de livestream zou worden vertoond. Er is veel tijd en moeite in het project gestoken dat tot uiting komt in die mooie film. Door onverwacht tijdgebrek moest echter het filmpje vroegtijdig worden afgebroken en daarmee is het project niet voor iedereen zichtbaar geworden. Het filmpje is inmiddels op Youtube geplaatst en kan door iedereen worden bekeken.

We vinden het jammer dat het filmpje niet in zijn geheel kon worden getoond en doen daarom langs deze weg een oproep aan iedereen om het filmpje op Youtube te gaan bekijken. Het is beslist de moeite waard. Hieronder de link: [project]https://www.youtube.com/watch?v=SgvcmGx0HTQ


Bekijk alle 2 foto's

Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.