17-02-2023 3 min. Rinie van Haren

Retraite dag kom tot jezelf

Geschreven door Marianne van Leeuwen

In de hectiek van de dag ga je vaak door alsof het zomer is, het seizoen waarin alles naar buiten gericht is. In het najaar en de winter heb jij, net zoals je in de natuur ziet, de natuurlijke behoefte om naar binnen te keren en meer tot jezelf te komen, daar waar het altijd warm is. Je hebt behoefte aan verwarmende dranken en verwarmend eten en om met een lekker dekentje op de bank te zitten.

Wil je jezelf graag verwennen en een dag tot rust komen en heerlijk tijd en aandacht besteden aan jezelf? Dan is deze kom-tot-jezelf-dag mini-retraite wellicht wat voor jou. Een dag waarin je in de ochtend onder het genot van een hartverwarmend kopje thee en een geleide meditatie die gericht is op het voelen van je hartcentrum, volledig tot rust kan komen. In de middag maak je onder begeleiding een prachtige chakratekening.

Voel je je aangesproken en wil je deze dag cadeau doen aan jezelf, dan kun je je hiervoor opgeven via de website.

Wat zijn DE 5 redenen om een retraite te reserveren voor jezelf?

1. Innerlijke rust vinden

In ons leven ervaren veel mensen stress op het werk, van thuis, een gevoel van ‘moeten’ of druk van de maatschappij van hoe zij het leven zouden moeten leven. Een Retraite is ideaal als je je drukke leventje even wilt loslaten. Het brengt je weer in verbinding met je innerlijke rust. Dit is de basis zelfreflectie.

2. Echt tijd nemen voor jezelf

Het is zo belangrijk om tijd te nemen voor jezelf. Maar velen zetten zich in voor anderen waardoor zij zichzelf vergeten. Op het Retraite sta jij centraal en kun je volledig tijd nemen voor jezelf. Door deze ervaring herinner je jezelf weer hoe belangrijk het is om regelmatig tijd te nemen voor jezelf en jezelf op de eerste plek te zetten.

3. Een ervaring om nooit te vergeten

Retraites zijn bedoelt ter zelfreflectie en kunnen confronterend en/of onprettig zijn op bepaalde momenten. Zeker op een stilte Retraite. Hoe de ervaring op het Retraite ook is.. Het zal altijd een ervaring zijn om nooit meer te vergeten! 

4. Investering in jezelf

‘De beste investering die je kunt doen is de investering in jezelf‘. Dit is een bekende uitspraak van de grootste beleggers Warren Buffet. Je kunt levenslang plezier hebben door de investeringen in jezelf. Een Retraite is de ultieme investering in jezelf. Hiermee bedoel ik niet alleen geld, maar ook de tijd die je in jezelf investeert.

5. Zelfliefde

Het is een uiting van zelfliefde om voor jezelf te kiezen en deel te nemen aan een Retraite. Je maakt speciaal tijd voor jezelf. Daarbij kom je bij de meeste Retraite in diepere verbinding met jezelf waardoor je de liefde in jezelf en voor jezelf ervaart.

De “kom tot jezelf” retraite dag is op zondag 26 februari van 10:30 – 16:00 uur.

Warme groet, Marianne

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut,
werkzaam volgens de 5 natuurprincipes van de BATC beroepsvereniging:
= energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding, psyche =

De diensten die aangeboden worden bestaan uit:
= Therapie, Massage, Voeding, Bewegng, Tekenen =

Gespecialiseerd in "Rouwen bij verlies", “angst- en stress beheersing” en “chronisch ziek”.

Praktijk: Holistic Flow
Bikkelen 2a
6658 AS, Beneden-Leeuwen
W: www.holisticflow.nl
E: holisticflow@outlook.com
T: 06-50280832


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.