16-12-2022 2 min. Rinie van Haren

Scouting Don Bosco steunt Serious Request

Beneden Leeuwen – Scouting Don Bosco uit Beneden-Leeuwen zal dit jaar in actie komen voor Serious Request. In de dagen voor kerst haalt radiozender 3FM geld op voor Stichting Het Vergeten Kind. De scoutingleden van Don Bosco ondersteunen deze actie en zullen op zaterdag 17 december in de Zandstraat in Beneden Leeuwen een ‘Sponsorknoop’ houden. De opbrengsten van deze actie gaan direct naar de Serious Request-actie.

DJ Rob was ooit lid van Don Bosco

“We zijn al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor deze Sponsor-Knoop”, aldus Stijn Donkers en Marianne Janssen van Scoutinggroep Don Bosco “De scoutingleden van jong tot oud zullen hun handen uit de mouwen steken om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Het Vergeten Kind. We hopen dat we een mooi bedrag bijeen kunnen brengen, zodat we als Scoutinggroep echt iets kunnen bijdragen aan een lichtpuntje in het leven van deze kinderen die opgroeien in een gezin met heftige problemen. Daarnaast zijn we extra gemotiveerd om ons steentje bij te dragen aan deze actie omdat een van 3FM DJ’s die zich zal laten opsluiten in het Glazen Huis Rob Janssen is. Hij is jarenlang lid is geweest van onze scoutingvereniging” aldus Marianne Janssen van Scouting Don Bosco.

Scouts actief

Niet alleen in Beneden Leeuwen zijn scoutingleden actief voor Serious Request. In tal van andere plaatsen in Nederland komen scouts in actie voor Serious Request. Bij Scouting laten kinderen en jongeren zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn. Door op een speelse manier kennis te maken met het onderwerp kunnen zij die betrokkenheid ervaren en echt iets voor een ander doen. Door actief bezig te zijn voor anderen, voelen jonge scouts zich verantwoordelijk voor hun omgeving en de mensen om hen heen.

Bijdragen

Iedereen is van harte welkom mee te helpen deze actie tot een groot succes te maken. Kom hiervoor langs op zaterdag 17 december tussen 10.00 en 12.00 uur langs op het Dorpsplein in Beneden Leeuwen. U kunt daar onze actie sponsoren of lege statiegeldflessen inleveren. Ook kunt u de actie sponsoren via https://www.npo3fm.nl/kominactie/acties/sponsor-knoop-door-scouting-don-bosco


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.