12-08-2022 2 min. Rinie van Haren

Uitslag enquête Politiek Café Centrumplan

Maandag 11 juli heeft de FD Partij Beneden-Leeuwen in het kader van burgerparticipatie een politiek café georganiseerd over het nieuwe centrumplan ‘Levendig Leeuwen’. Waarom nu weer een enquête? De reden om dat Politiek Café te organiseren was omdat het voorlopig Centrumplan op een aantal punten schuurde en om alle betrokkenen en geïnteresseerden de kans te geven om voor de hamerslag nog te reageren.

Uitslag

Tijdens het politiek café en in de twee weken daaropvolgend hebben veel geïnteresseerden de mogelijkheid aangegrepen om de enquête met behulp van de opgestelde uitgangspunten zijn of haar mening te kunnen geven. Hier hebben ruim 202 mensen via een schriftelijke reactie gebruik van gemaakt. De reacties waren afkomstig van de volgende groep betrokkenen:

36 Winkeliers 65 Aanwonenden 86 Inwoners van Beneden-Leeuwen 6 Inwoners van West Maas en Waal 9 Van buiten de gemeente De gemiddelde leeftijd van de respondenten is 55,1 jaar. De jongste is 18, de oudste is 84.

Enquêtes

Daarnaast hebben 45 winkeliers middels een petitie een reactie gegeven op de eerste vijf stellingen met betrekking op het winkelgebied. De uitkomsten van zowel de enquête als de petitie gaf overweldigend veel steun voor de uitgangspunten. De hoogste score van de enquête was 98.5 % EENS met de stelling en de laagste was 71.8% EENS met de stelling.

Tabel

Na mening van FD Partij Beneden-Leeuwen moet het plan van de projectgroep ‘Levendig Leeuwen’ daarom op deze acht uitgangspunten aangepast worden. Een gedetailleerde toelichting op de stellingen is samen met alle enquêteresultaten gedeeld met de wethouder. Wethouder van Gelder heeft deze op 25 juli in ontvangst genomen en deze vervolgens gedeeld met de projectgroep.

Nieuwe voeding

'De projectgroep kan hier nu mee aan de slag en als partij zijn wij nu in afwachting van het uiteindelijke voorlopige ontwerp dat te zijner tijd weer met de inwoners zal worden gedeeld', zo legt woordvoerder Ronald Orlemans namens de FD Partij Beneden-Leeuwen uit. 'Wij zullen als partij na de vakantieperiode een inhoudelijke toelichting geven op de enquêteresultaten. Hierbij zullen we ook zeker reageren op de vrije opmerkingen die zijn gemaakt door de geënquêteerde.'

Kijk voor de volledige uitslag op www.fdpbl.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.