03-05-2024 2 min. Rinie van Haren

Verbinden is een vak apart

Met meer dan 20.000 inwoners in 8 volwaardige dorpen, is het belangrijk om met elkaar in verbinding te staan. Wat me opvalt is dat er veel organisaties, bedrijven, verenigingen en individuen zijn die allemaal graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren aan onze maatschappij. Of dat nu is op het gebied van sport, cultuur, of een ander leefbaarheidsinitiatief. We zijn bereid om een stap extra te zetten voor onze medemens.

Het is goed om te zien hoe sociaal we daarin zijn als gemeenschap. En daarom des te belangrijker om de verschillende initiatieven met elkaar te verbinden. Daarmee versterken we het sociale hart van onze maatschappij.

In mei wordt de nieuwe visie Sociaal Domein door de gemeenteraad behandeld. Daarmee gaan we onder andere extra inzetten om die verbindingen met elkaar aan te gaan. Zorgen voor herkenbaarheid en verbondenheid met elkaar. Doelgroepen die daarin extra aandacht krijgen zijn onze jongeren en (oudere) inwoners met een hulpvraag.

De speerpunten zijn ‘Samen bouwen aan een sterke sociale basis’, ‘opgroeien in een kansrijke omgeving’ en ‘vitaal ouder worden’. Als wethouder zet ik me in voor een ontwikkeling waarin we het meer normaal vinden dat problemen bij het leven horen. Waarin we daarover met elkaar durven praten en hulp durven vragen. En waarin hulp en ondersteuning dichtbij beschikbaar is als deze nodig is. Hulp van elkaar, maar ook van professionals.

Een West Maas en Waal waarin iedereen meedoet vanuit zijn eigen kracht. En waar die kracht ook gezien en benut wordt. Deze visie geeft aan waar we aan willen werken en hoe we dat willen doen. Samen met u. Zodat iedereen in West Maas en Waal een waardevol, gezond en gelukkig leven kan leiden dat in verbinding staat met elkaar.

Rob Reuvers
Wethouder Sociaal Domein


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.