12-08-2022 2 min. Rinie van Haren

De Vuelta door West Maas en Waal

De Vuelta 2022 start op vrijdag 19 augustus in Utrecht en finisht zondag 11 september in de Spaanse hoofdstad Madrid. De 77e editie trapt af met 3 etappes in Nederland, waarna het circus zich op de 1e rustdag verplaatst naar Noord-Spanje. Opvallend is dat de Vuelta aftrapt met een ploegentijdrit in en om Utrecht, gevolgd door 2 vlakke ritten door Nederland. Verder zit er nog één individuele tijdrit in het parcours, maar is het vooral – zoals we van de Ronde van Spanje gewend zijn – veel klimmen. Maar liefst 9 ritten eindigen bergop.

Deelnemers

Met de Vuelta a España 2022 staat de laatste grote ronde van het jaar op de kalender. Waar er aanvankelijk een waar sterrenensemble op de startlijst stond, vielen de grote namen de laatste weken bij bosjes af. Wie zijn de grootste kanshebbers voor de rittenkoers die begint in Nederland? Kijk daarvoor op www.lavueltaholanda.com.

Drie etappes in Nederland

Op vrijdag 19 augustus wordt in Utrecht de eerste etappe gereden, een ploegentijdrit over 23 km. De tweede etappe op zaterdag 20 augustus gaat over een parcours van 171 km en zal het peloton brengen van 's Hetogenbosch naar Utrecht. Om 13.15 uur stappen de renners op hun fietsen. Onderweg komt de Ronde van Spanje door de gemeente West Maas en Waal. Vanuit Maasdriel komt het peloton langs Dreumel en Wamel. Via de rotonde gaat de koers vervolgens over de Prins Willem Alexanderbrug via de Utrechtse Heuvelrug en Amersfoort naar Utrecht. De derde etappe zal in Noord Brabant worden gereden op zondag 21 augustus. Deze zal starten en eindigen in Breda. De volgende dag is een reisdag en op dinsdag zal de koers verdergaan in Spanje.

Het is alweer ruim vier jaar geleden de Ronde van Italië door de West Maas en Waalse straten denderde. Archieffoto: Markeon

Afsluiting

De West Maas en Waalse doortocht zal een kleine tien minuten in beslag nemen. De wielrenners worden rond 14:51 uur verwacht in Dreumel en rond 14.57 uur in Wamel. De totale wegafsluiting van de Van Heemstraweg en de PWA brug zal echter plaatsvinden tussen 13.00 en 16.15 uur. De reclamekaravaan die voor de koers rijdt wordt rond de klok van 13.50 uur in Dreumel verwacht. Uitsluitend hulpdiensten hebben doorgang en mogen ook de route kruisen waar dat noodzakelijk is.

Meer informatie

Wilt u meer weten over La Vuelta Holanda? Kijk dan op www.lavueltaholanda.com.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.