01-05-2020 2 minuten Rinie van Haren

Filmtips in coronatijd

Nu alle evenementen voor de komende zomer zijn afgelast, moeten we in en rond het huis op zoek naar vermaak en tijdverdrijf. We kunnen beschikken over allerlei apparatuur om binnen no-time te weten wat er elders speelt in de wereld. En als we dichter bij huis willen zien wat voor onze regio zulke kenmerkende situaties zijn, hoeven we niet ver te zoeken. Stichting Tweestromenland in Beeld en geluid heeft een prachtig filmarchief met gebeurtenissen uit elk dorp van het mooie Land van Maas en Waal. Ook zijn er prachtige portretten gemaakt van karakteristieke inwoners. Cineast Jos Kruisbergen heeft oog voor het vastleggen van de mooiste beelden waarvoor hij niet zelden complimenten krijgt van de bewoners uit deze regio.Jos Kruisbergen zoals we hem veelvuldig tegenkomen in onze regio. Foto: Thymen Schippers


De Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid werkt uitsluitend met vrijwilligers die maar één doel voor ogen hebben: het vastleggen in beeld en geluid van gebeurtenissen in het Land van Maas en Waal voor de streekbewoners van vandaag en vooral ook voor toekomstige generaties. De reportages, portretten en documentaires geven op een aantrekkelijke en onderhoudende manier weer hoe de inwoners van Maas en Waal wonen, werken en leven. Ze laten vooral zien welke veranderingen de streek in de loop van de tijd ondergaat.


Neem eens een kijkje in het rijke archief van Tweestromenland in Beeld en Geluid en laat u onderdompelen in historische beelden, maar ook hedendaagse gebeurtenissen die zo kenmerkend zijn voor het Land van Maas en Waal, vastgelegd voor het nageslacht op vakkundige wijze door cineast Jos Kruisbergen, die zich gesteund weet door een groot team van vrijwilligers, die zich al vele jaren inzetten voor stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid.


Voor meer informatie kijkt u op www.2bg.nlAls eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.