02-09-2022 1 min. Rinie van Haren

Over de dijk op de Me-Mover

Tweede officiële NK Me-Moveren zondag van start

Op zondag 4 september vindt in Beneden-Leeuwen de tweede editie plaats van het Nederlands kampioenschap Me-Moveren. De wedstrijd maakt onderdeel uit van DijkenSport, een weekend vol krachtmetingen voor wandelaars, hardlopers en wielrenners.

Tijdens het NK wordt uitgemaakt wie het snelst een parcours kan afleggen van 36 kilometer op de Me-Mover, een stepmachine met drie wielen die aangedreven wordt door het maken van een loopbeweging. Dit is de tweede editie van het NK Me-Moveren, nadat deze wedstrijd in 2019 voor het eerst succesvol werd verreden. Ruim zeventig deelnemers hebben zich ingeschreven voor het onderdeel Me-Moveren, een sport die merkbaar steeds populairder wordt. Zij rijden een afgesloten parcours van zes kilometer. De wedstrijdrijders leggen zes rondjes af en dus 36 kilometer in totaal, de toerrijders doen er vier. De route loopt voor een deel over de dijken in de omgeving van Beneden-Leeuwen en deels door het dorp.

Het evenement start om 12 uur. Zo’n anderhalf uur later zullen we weten wie de snelste man en vrouw van Nederland zijn op de Me-Mover.

Het NK Me-Moveren over de mooie dijken van Beneden-Leeuwen. Archieffoto: Stichting Dijkensport Maas en Waal


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.