03-11-2023 2 min. Rinie van Haren

Rillen in het Leeuwse Veld

Door Rinie van Haren Fotografie: Reinier Jansen

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar was de nieuwbouwwijk Het Leeuwse Veld weer omgetoverd tot een angstaanjagende wijk waar zinderende taferelen voor huiveringwekkende momenten zorgden.

Vanuit Amerika is Halloween jaren geleden overgewaaid en is inmiddels ook in Nederland een vast item. En de bewoners van het Leeuwse Veld Oost hebben weer flink uitgepakt. Voor de allerkleinsten was er een route langs diverse snoephuisjes. Voor de grotere durfals en helden waren er scarezones waar kettingzagen en gillende geluiden klonken en waar griezels uit je engste dromen je de stuipen op het lijf probeerden te jagen.

Als de hoofdrolspelers van de organisatie weer eens iemand een verhoogde hartslag bezorgden, was er een euforisch gevoel. Zo ook tegenover fotograaf Reinier Jansen die op niet mis te verstane wijze duidelijk werd gemaakt in welke omgeving hij foto's aan het maken was.

Claudia Kwint van de organisatie is trots op het resultaat en op de enorme opkomst. 'DE grens van wat op een veilige en beheersbare manier mogelijk is in deze wijk is zo'n beetje bereikt. We hoeven niet te groeien maar willen wel het evenement goed neerzetten. En dat is meer dan gelukt.'

Vooraf was er een kaartverkoop en werden er ruim 600 kaartjes verkocht. Die werden op de avond omgewisseld voor polsbandjes zodat goed zichtbaar was welke kinderen voor de smoephuisjes en de milde Halloween-omgeving kwamen en wie er voor de echte scare-zones kwamen.

Halloween in het Leeuwse Veld werd wederom een groot succes en zelfs de regen, die later op de avond een nog macabere sfeer toevoegde, kon de echte die-hards niet verdrijven.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.