04-11-2022 2 min. Rinie van Haren

The show must go on bij Koning Willem III

Na twee coronajaren staat muziekvereniging Koning Willem III weer in de startblokken voor een groot showconcert.

In 2020 waren de voorbereidingen al in volle gang toen de lockdown voor de theaters werd afgekondigd. Een rare tijd volgde, geen repetitie, repetitie op 1,5 meter, opnieuw geen repetities en weer voorzichtig beginnen. 'Maar eindelijk mogen we weer en sinds dit voorjaar zijn we volop bezig. Voor de zomer gaven we al twee kleine voorproefjes, maar nu zijn we klaar voor onze grote show The show must go on,' aldus Dorien van de Pol namens de muziekvereniging.

In showbizz-kringen wordt de uitdrukking gebruikt voor plotselinge gebeurtenissen waarna het werk erna niet onderbroken mag worden. Het ontstond in de 19e eeuw bij circusvoorstellingen; wanneer een dier vermist werd of een optredende artiest gewond raakte, probeerde de spreekstalmeester de voorstelling gaande te houden zodat het publiek niet in paniek raakte. Het is nog steeds een populaire slogan, vooral in showbizz-kringen.

Dorien legt uit wat het publiek kan verwachten: 'Op een show met deze titel mag de hit van Freddy Mercury uit 1991 niet ontbreken en we zullen in het concert dan ook een kleine ode brengen aan de muziek van Queen. Het programma is, zoals u van ons gewend bent, gevarieerd. Naast prachtige composities, waaronder Atlantis en Lord Tullamore waarin het orkest zal schitteren zullen we samen met het combo, Dansgroep Breeze en zangeres Ellis een aantal popnummers en schitterende songs uit bekende musicals en films voor u spelen.'

Het hele technische team staat weer garant voor perfecte ondersteuning van de muziek met licht, geluid en groot projectie filmbeelden.

Kaarten à €10 zijn in de voorverkoop te koop in Brasserie de Rosmolen of via kaartverkoop@hkw3.nl of op 12 november aan de kassa.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.