29-05-2020 2 min. Rinie van Haren

TV opnames bij Smulders Car Expert

Smulders Car Expert is al sinds 2007 gevestigd op het industrieterrein De Veesteeg, eerst een aantal jaren op het oostelijk deel en sinds 2016 in een geheel nieuw pand op het westelijk deel, achter de gemeentewerf. Eigenaar Cyriel Smulders is gepokt en gemazeld in de wereld van autotechnieken. Zijn liefde voor auto’s begon al zeer pril, zo vertelt hij tijdens de opnames. Op 5-jarige leeftijd herkende hij al tal van automerken aan de koplampen. Tijdens zijn opleiding autotechnieken zei een leraar ooit tegen Cyriel: ‘Jij gaat het niet maken in de autowereld.’

Vakbekwaam

Vele jaren later kwam hij diezelfde leraar tegen. Cyriel gaf hem zijn visitekaartje en nodigde hem uit eens langs te komen in zijn garage. De leraar zweeg en verdween, hij wilde zijn ongelijk niet erkennen. Cyriel bouwde intussen verder aan zijn bedrijf dat alsmaar bleef groeien. Het garagebedrijf is te bezoeken voor APK, onderhoud, reparaties, seizoenbanden, airco, en nog veel meer. Sinds hij zijn eigen garagebedrijf startte, is er deskundigheid en vakbekwaamheid aanwezig voor alle merken auto’s. Smulders Car Expert heeft inmiddels een grote werkplaats met meerdere bruggen en een grote klantenkring in de wijde regio. De referenties die het bedrijf ontving bleven ook bij SBS6 niet onbekend en het productiebedrijf nam contact op met Cyriel om TV opnames te komen maken voor het programma Holland van Boven, dat vooral bedrijfsitems maakt die bestemd zijn voor de consumerende kijker van het informatieve programma.

Bedrijven in beeld

Holland van Boven ‘vliegt’ als het ware over heel Nederland en strijkt iedere week neer in een andere provincie. We ontmoeten mensen en vertellen hun verhaal en wat Nederland te bieden heeft. Wat is er te doen , hoe is het om er te wonen en te werken. Een kinderdagverblijf of een dierenkliniek met een nieuwe behandeling of de historische haven van Enkhuizen. Gepassioneerde ondernemers met een pannenkoekenhuis in de duinen of een unieke rondvaart in de grachten. ‘We willen dat u met plezier kijkt en bedenkt waar u in het weekend eens naartoe moet in ons mooie land,’ zo vertelt de programmaleiding.

Opnamedag

Op vrijdag 22 mei arriveerde het productieteam dat door coronamaatregelen bestond uit programmamanager Edwin en cameraman Ralph. Na een interview werden binnen het bedrijf diverse opnames gemaakt waarbij Cyriel en Jurgen in de werkplaats allerlei zaken voor de cameralens brachten en Josee werd gefilmd tijdens haar receptiewerkzaamheden en administratie. De uitzending van dit opgenomen item staat gepland voor zondag 21 juni om 15.00 uur bij SBS6. Een herhaling van deze uitzendig is te zien op zaterdag 27 juni rond 13.00 uur.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.