03-03-2023 2 min. Rinie van Haren

Corsoclub onthult de Koraal

Tekst: Rinie van Haren Foto's: Corsoclub Maas en Waal

Op dinsdagavond 28 februari jl. hield Corsoclub Maas en Waal haar jaarlijkse ledenvergadering. Na deze besloten bijeenkomst was er voor iedere belangstellende de gelegenheid om de onthulling bij te wonen van het nieuwste ontwerp van de hand van Paul Zwaan.

Samen met voorzitter Antoinette van Barneveld verwijderde de ontwerper het kleed waarmee de maquette zichtbaar werd. Tijdens de 61ste Fruitcorso van Tiel zal Corsoclub Maas en Waal deelnemen met de praalwagen met het het thema 'Koraal', een ontwerp dat qua kleurstijlen eigenlijk geen beperkingen kent. 'Neem een duik in de onderwaterwereld en laat ons je meenemen naar een prachtig natuurgebied met veel verschillende kleuren en vormen.'

In aanwezigheid van voorzitter Laurens Verspuy van de Stichting 4-Stromenland en onze burgemeester Van Neerbos werd in het kort een toelichting gegeven op het ontwerp dat weer veel creatieve mogelijkheden zal bieden. Paul Zwaan is doorgaans erg vernieuwend en dat is bij zijn vorige ontwerp Fructus Botanicus maar weer eens dik onderstreept. Maar ditmaal lijkt een wat meer traditioneel ontwerp te zijn gekozen. Later dit jaar zullen we zeker een kijkje gaan nemen bij de bouw en dan zal Paul ongetwijfeld nog meer kunnen toelichten.

Burgemeester Van Neerbos roemde het grote team van vrijwilligers dat voortdurend streeft naar een hoog scorend resultaat en een hechte groep vormt. Zowel de burgemeester als Laurens Verspuij, voorzitter van Stichting 4-Stromenland waren erg te spreken over het nieuwe ontwerp en zij wensen de Corsoclub alvast veel succes.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.