01-03-2024 2 min. Rinie van Haren

Corsoclub Maas en Waal onthult nieuw ontwerp

Door Rinie van Haren

Tijdens een druk bezochte jaarvergadering van Corsoclub Maas en Waal op dinsdagavond 27 februari werden alle leden in het zonnetje gezet die langer dan 10 jaar actief zijn bij deze vereniging. En zo kon het gebeuren dat liefst 33 aanwezige leden een oorkonde in ontvangst mochten nemen voor hun inzet op welke wijze dan ook. In het bijzijn van wethouder Rob Reuvers en Willem Gradissen, voorzitter van Fruitcorso Tiel.

Een grote groep jubilarissen werd in het zonnetje gezet.

Het is inmiddels een goede traditie dat aansluitend aan de jaarvergadering het ontwerp voor de aanstaande deelname aan het 62e Tielse Fruitcorso wordt onthuld. Het is iets waar de leden al weken reikhalzend naar uitkijken. Ontwerper Paul Zwaan was ook nu weer verantwoordelijk en komt ook dit jaar weer met een zeker niet voor de hand liggend idee voor de dag.
Tijdens de onthullig die door Paul Zwaan en voorzitter Antoinette van Barneveld wordt gedaan, legt Paul Zwaan uit hoe hij tot dit idee kwam. 'Hoe zet je een moerasmonster neer in het Betuwse parcours van het Fruitcorso?' zo vraagt hij zich hardop af.

Het moet iets mysterieus zijn met heel natuurlijke tinten. En uiteindelijk ben ik op dat idee gekomen door krokodillen. Het zijn imponerende dieren. Je ziet ze wel maar je ziet ze eigenlijk ook niet. En ze lijken soms net op dood hout. En dat is eigenlijk ook de grote verrassing van dit ontwerp.' Na het tonen van enkele verrassende elementen ontving Paul Zwaan al direct applaus en de eerste complimenten voor zijn creatieve vindingrijkheid. Na de vergadering en onthulling was er nog een gezellig informeel samenzijn.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.