22-09-2023 3 min. Rinie van Haren

Corsoclub Maas en Waal verrast opnieuw het publiek

Tekst: Rinie van Haren

'We weten niet hoe de jury en het publiek onze corsowagen gaan beoordelen. Voor ons is het belangrijkste doel al bereikt. We hebben maanden lang intensief en gezellig met elkaar aan deze corsowagen gebouwd en we zien een prachtige praalwagen groeien.' Aan het woord is André Jacobs die even een sigaretje rookt en een korte rust neemt. Want de laatste avonden en zelfs nachtelijke uren zullen nodig zijn om de verse producten aan te brengen die vorm en kleur moeten geven aan de Maas en Waalse praalwagen KORAAL.

Fruitcorso 2023

Voor de 61ste keer trekt een bonte stoet met indrukwekkende praalwagens door de starten van het Tielse centrum. De spanning onder de vrijwilligers van de verschillende deelnemende teams is groot. Hoe zal hun bouwsel straks door het publiek en de jury worden beoordeeld? En zal alles heel blijven tijdens de optocht over de route? Aan het weer is niets op te merken. De Maas en Waalse corsowagen Koraal gaat als 14e mee in de optocht en de reacties zijn veelbelovend en zo enthousiast, dat de vierde plaats - toegekend door de jury - achteraf bekeken wellicht nog aan de lage kant was. Maar de vreigde bij de Maas en Waalse bouwers was er niet minder om. Hun deelname is al vele jaren goed voor hoge noteringen op de corsoranglijst. En dat is best bijzonder te noemen tussen al die gevestigde bouwers uit de Bettuwe waarvan de meeste teams al decennia lang deelnemen.

Toetje

Waar de jury aan de zuinige kant was met het toekennen van de vierde plaats dacht het publiek er toch heel anders over. op zondag werd bekend dat Corsoclub Maas en Waal de Notaris Kok Publieksjury had gewonnen, waarmee de Maas en Waalse club ook nog eens de (Betuwse) kers op de taart kreeg.

Geen tentoonstelling in Leeuwen

Waar het publiek uit de regio er inmiddels aan gewend is dat de praalwagen de week na het Fruitcorso nog te bezichtigen is op het parkeerterrein bij Jumbo, moet men ditmaal het publiek teleurstellen. De producten op de praalwagen, afkomstig van Moeder Natuur, zijn door diezelfde Moeder Natuur dermate beschadigd tijdens hevige buien dat het ontwerp niet meer waardig tentoongesteld kan worden.

Corso by Night 2023

Bouwhal

Corsoclub Maas en Waal maakt momenteel gebruik van een bouwlocatie aan de Van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen, maar na 2024 is het niet meer mogelijk daar gebruik van te maken. Daarom is het bestuur nu al in de weer om een nieuwe geschikte onderkomen te vinden waar in de zomermaanden gebouwd kan worden. Mocht u beschikken over bouwruimte die niet of maar gedeeltelijk gebruik wordt, of kent u een locatie waar de corsoclub in de toekomst welkom zou zijn om te bouwen, wordt het zeer op prijs gesteld wanneer u contact wilt opnemen met de corsoclub via de contactpagina op de website www.corsoclubmaasenwaal.nl

Blik op Beneden-Leeuwen feliciteert ontwerper Paul, bestuur en leden en vrijwilligers met het behalen van de vierde prijs en de Notaris Kok Publieksprijs tijdens Fruitcorso Tiel 2023.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.