03-12-2021 1 min. Rinie van Haren

Jan Helmond gekozen tot voorzitter Badminton Nederland

De Bondsvergadering van Badminton Nederland heeft afgelopen zaterdag 27 november jl. unaniem een nieuwe voorzitter gekozen: Jan Helmond.

De 62-jarige voormalig inwoner van Beneden-Leeuwen Jan Helmond is enthousiast om aan de slag te gaan en heeft een kloppend badmintonhart. Jan heeft vele jaren zijn sportieve ambities nagestreefd bij de Leeuwense badmintonvereniging BC Argus. Hij heeft daarna een uitbereide trainerscarrière gehad bij onder meer BC Culemborg en BC Duinwijck.

Helmond is ambitieus en wil de badmintonsport weer laten groeien. Hij hoopt met zijn ervaring als bestuurder een steentje bij te dragen aan de toekomst van badminton in Nederland. In zijn stijl staat inspireren, verbinden en teamsamenwerking centraal. Badminton Nederland wenst hem veel succes in zijn rol als voorzitter.

Jan Helmond heeft in zijn loopbaan onder andere verschillende managementfuncties bekleed voor overheidsorganen in Nederland en als Rijksvertegenwoordiger op Bonaire, St. Eustatius en Saba. Daarnaast is hij nu de opvolger van Michel Bezuijen die sinds 2018 voorzitter was van Badminton Nederland. Bezuijen ontving bedankjes voor zijn werk in de afgelopen jaren en voor de bijdrage die hij geleverd heeft aan Badminton Nederland en het badminton in Nederland. Jan Helmond zal in zijn voetsporen treden en naast de sportieve ambities zeker ook de teamgeest hoog in het vaandel weten.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.