19-02-2021 1 min. Rinie van Haren

Populaire Hap-tas enthousiast ontvangen

Door Rinie van Haren

Drie ondernemers sloegen de handen ineen en vulden een tas met allerlei lekkernijen die een welkome aanvulling zouden moeten vormen voor een middagje thuiscarnaval op carnavalszondag. Veel zenders en youtube kanalen boden tal van carnavalsprogramma’s die een pleister op de wonde moesten zijn voor het gemis van carnaval. De Lauwse Haptas vond gretig aftrek.

In de week voorafgaand aan het demissionaire carnaval kon de Haptas worden besteld en zorgden Echte Bakker Thomassen, Keurslager Maarten Kocken en Fred en Jolanda van Brasserie De Rosmolen voor een rijkelijke invulling van de tassen. Liefst 130 tassen stonden klaar op zondagmorgen 14 februari.

Prins Herald d’n Urste en Funkenmarieke Ilja waren om 11 minuten over 11 in de Brasserie aanwezig om symbolisch de eerste Haptas te overhandigen en de eerste afhalers te onderscheiden. Hoe wrang het ook was voor dit tweetal, het was de enige officiële handeling van deze carnavalsdagen. Later die middag was er een Digitale Reut van Lauwe. Het team van de dorpskrant Blik op Beneden-Leeuwen had 1.200 foto’s geselecteerd van Lauwse optochten die plaatsvonden van 2012 tot en met 2019. In combinatie met de Haptas werd zo in menig Lauws huis een alternatieve carnaval gevierd, die voor het eerst – en hopelijk ook voor het laatst – heeft plaatsgevonden.

Foto's: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.