19-01-2024 2 min. Rinie van Haren

Vereniging van Actieve 50Plussers begroet 700ste lid

Tekst en fotografie: Rinie van Haren

Een nieuwjaarsrecpetie voor alle leden van de Seniorenvereniging. Of liever gezegd de vereniging van Actieve 50Plussers, want bij die nieuwe omschrijving voelen zeker ook de jongere senioren zich veel meer thuis. Elkaar het beste wensen voor 2024 lijkt op 13 januari al wat achterhaald, maar toch komen er veel leden naar de Nieuwjaarsreceptie met een Iers tintje in Ons Huukske.

In de uitnodiging stond dan ook dat de receptie veel meer te bieden zou hebben dan alleen het glas te heffen. Zo was er een bijzondere mijlpaal waarvoor voorzitter Jan Baartmans even aandacht vroeg. De vereniging groeit momenteel zo hard dat inmiddels het 700ste lid zich aanmeldde. Marry en Wil Rijtzen werden lid en gingen de boeken in als het 700ste en 701ste lid. En terwijl zij bij het welkosmtwoord van de Nieuwjaarsreceptie in de bloemen werd gezet staat de teller aleeer op 712 leden.

Marry en Wil Rijtzen worden in de bloemen gezet door voorzitter Jan Baartmans

Het glas werd geheven op een goed en gezond 2024, maar ook op een bloeiende vereniging. En vervolgens was het de beurt aan de Ierse zanggroep The Lads, waarvan de leden uit het Land van Maas en Waal afkomstig zijn. De 20 leden van dit mannenkoor hebben zich niet alleen in Maas en Waal al veelvuldig laten horen met Ierse en Schotse muziek maar ook ver daarbuiten. Het bezoek aan Dublin was ongetwijfeld één van de hoogtepunten.

Ondanks dat de zangroep niet compleet is - er zijn vijf zangers afwezig - weet de huidige dirigent, de Australiër Cameron Miller, de zangers al meteen op scherp te zetten en de eerste songs klinken veelbelovend. Carel Boone legt bij de aankondiging van één van de nummers uit dat dit optreden onderdeel uitmaakt van de voorbereidingen voor hun grootse viering van Patrick's Day. Blik op Beneden-Leeuwen kondigde al eerder aan dat een week voor Pasen - op zondag 10 maart- de Rosmolen vabaf 13.30 uur zal zijn omgetoverd tot Iers centrum waar Patrick's Day uitbundig gevierd zal worden met diverse bijzondere optredens en The Lads als middelpunt. De presentatie van die middag is in handen van Jochem van Gelder. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de leden.

Maar nu nog even terug naar de vereniging van Actieve 50Plussers. In de pauze tussen de muzikale optredens van the Lads werd er zelfs een Iers Guinness beer aangeboden. Het werd een gezellig samenzijn en Ons Huukske was maar net groot genoeg om alle aanwezige te herbergen. De grootste vereniging van Lauwe bruist als nooit tevoren. Om ook de 'jongere' leden te kunnen bedienen zijn er tal van nieuwe activiteiten toegevoegd aan de toch al indrukwekkende lijst van activiteiten. Blik op Beneden-Leeuwen zal in nauwe samenwerking met het bestuur zoveel mogelijk berichten over de diverse activiteiten.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.