07-07-2023 2 min. Rinie van Haren

Wiellawaai op zaterdag, Groots met een Lauwse G

Tekst en fotografie: Rinie van Haren

Met het boeken van de Brabantse artiesten Frans Bauer en Snollebollekes is op papier het feestgehalte al verzekerd. Toch moeten ook andere factoren aansluiten om tot een succesvolle avond te komen. Dat de organisatie daarbij niet over één nacht ijs gaat, is al bekend. Met partners als Story Event Engeneering uit Alphen en Wees Events uit Deest heeft Wiellawaai zeer professionele ondersteuning op het gebied van licht en geluid en horeca-faciliteiten. Maar ook de vele sponsors uit de regio die met materieel en financiële steun hun bijdrage leveren zijn hierbij onmisbaar.

Wiellawaai op zaterdag blijkt veel meer een Maas en Waals feestje dan de vorige avond. Het wordt een geweldig feest en ook de weergoden staan aan de Lauwse kant vanavond. Waar het overdag enkele uren aan een stuk motregende, is het rond 16 uur gestopt en brak zelfs de zon af en toe door. De bovenlaag van het grasveld van het feestterrein droogde al snel op waardoor het geen modderig terrein werd. Alles was klaar voor een jubileumfeest, groots met een Lauwse G.

De band This is Beethoven speelde de sterren van de hemel en oogstte veel waardering van de ruim drieduizend man die maar op één ding uit waren. Feesten en gezelligheid maken. DJ Mike voelde dat prima aan en wist tussen de verschillende optredens door de juiste keuzes te maken om het publiek te bedienen van de grootste hits en meezingers.

Als sterren aan de hemel staan

Frans Bauer wist een uur voor middernacht het publiek aan zijn zij met de allergrootste hits. Als sterren aan de hemel staan galmde het over de Wiel en die sterren werden vervangen door verlichte mobieltjes. Wat een sfeer. Van een heel ander kaliber was de tweede gastartiest van deze avond. Snollebollekes alias Rob Kemps weet als Nederlands populairste feestact zijn publiek helemaal kapot te krijgen. Wie stil blijft staan komt in grote problemen, evenals diegene die niet weet wat links of rechts is. De ene na de andere feesthit met hoog springgehalte dendert over het publiek heen. De massa beweegt op commando en ritme mee zonder te oefenen en dat is op zich al een collectieve prestatie. Een andere collectieve prestatie is de gezelligheid en de sfeer die dor het publiek wordt geproduceerd.

Wiellawaai 2023 gaat de boeken in als jubileumeditie, een geheel nieuwe versie, de beste editie ooit en de drukst bezochte avonden. De organisatie en de vrijwilligers legden de basis, zochten naar de juiste ondersteuning en het publiek deed de rest. Na zo'n succesvolle Wiellawaai kan er maar één ding aan worden toegevoegd. Reikhalzend uitzien naar Wiellawaai 2024 op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli. Want dan gaan we elkaar zonder twijfel weer zien.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.