30-06-2023 1 min. Rinie van Haren

Vrijwilligers onmisbaar bij Wiellawaai en Dag van Leeuwen

Door Rinie van Haren

Het is een cliché maar is te belangrijk om niet te benoemen. Vrijwilligers steken talloze uren in het organiseren, opbouwen en opruimen bij evenementen. En iedere van hen zet zijn of haar talenten in om een bijdrage te leveren en zo het gehele team compleet te maken. Het gehele vrijwilligersteam bestaat inmiddels uit meer dan 100 man en elk van hen is gedreven en betrokken om het driedaagse feest tot een succes te maken.

Vanaf de eerste editie in 1996 - toen er alleen een Dag van Leeuwen werd georganiseerd rondom De Wiel - is het evenement enorm gegroeid en ontwikkeld. Regelgeving en ervaringen leidden tot een steeds professionelere aanpak. 'We beginnen al in september als de vakantie voorbij is. We evalueren en stellen een nieuw programma samen waar we rondom heen alle factoren meenemen. Het is eigenlijk jaarrond een taak', aldus voorzitter Jan Julius van Elferen.

De vele vrijwilligers hebben dit jaar een grotendeels andere opbouw meegemaakt. Op zondag 25 juni werd onder een brandende zon het immense podium opgebouwd. Een geheel andere opzet van het feestterrein vraagt om nieuwe inzichten waarbij de vrijwilligers zich ook nu weer heel flexibel hebben opgesteld.

'Het mooiste is als de mensen die komen gaan genieten van de muziek, de braderie en alles wat er te beleven valt. Dan is het voor ons ook echt geslaagd', aldus Wim van Hulst', één van de vrijwilligers.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.