18-11-2022 2 min. Rinie van Haren

Intocht onder Spaanse zon

Tekst: Rinie van Haren Fotografie: Reinier Jansen

Het had er zondagmiddag aan de Waalbandijk alles van weg dat Sinterklaas de Spaanse zon had meegebracht. Zelden eerder was het wachten op de Goedheiligman zo aangenaam als op zondag 13 november. Een dag eerder was het in Hellevoetsluis ook al zo fraai gesteld met het weer en speodig daarna in zovele andere plaatsen ook.

Still uit drone-opname van Regio Beelden Maas en Waal (Reinier Jansen)

Het was dan ook weer als vanouds druk en gezellig. Ongeduldig tuurden de kinderen samen met hun ouders, opa's en oma's in de verte. Elke beweging op de drukbevaren Waal werd steevast nauwlettend gevolgd. Tot er in de verte een wat kleinere boot aan de horizon verscheen die wel eens Sint Nicolaas en zijn veegpieten aan boord zou kunnen hebben.

Naarmate de boot dichterbij kwam en de muziekvereniging ongemerkt steeds harder sinterklaasliedjes ten gehore bracht, werd duidelijk dat Sinterklaas nu snel aan wal zou komen om de Leeuwense kinderen te begroeten. Toch ging het nog even mis en dreigde de boot in de haven bast te lopen, maar kapitein Piet Hein wist er samen met de Wegwijspiet op tijd voor te zorgen dat 'alles weer goed kwam.'

Burgemeester van Neerbos begroette Sinterklaas hartelijk en samen met de trekker van Piet van Ooijen-zo-snel werd een rijtuigje voortgetrokken en ging het gezelschap achter de vrolijke muziek van Koning Willem III richting mfa De Rosmolen. Onderweg werden vele kinderhandjes rijkelijk gevuld met lekkernij. In de Rosmolen ging het feest voor de kinderen volop verder en was er eindelijk sinds drie jaar weer een sinterklaasfeest zonder beperkingen.

Het rijtuig werd voor deze gelegenheid voortgetrokken door de trekker van Piet van Ooijen-Zo-Snel,


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.