23-06-2023 2 min. Rinie van Haren

Zomerse Avondwandeldriedaagse

Door Rinie van Haren

Het weer was er één die rechtsteeks van een verlanglijstje zou kunnen komen. Wat een prachtig wandelweer en wat een mooie routes. Niet alleen de wandelaars, maar ook langs de route was het heerlijk vertoeven. Henk staat met puntzakken snoepgoed zijn vrouw en kinderen op te wachten die er in drie dagen 5 kilometer op hebben zitten. En zo staan er nog vele andere ouders en grootouders langs de route met bloemen, ballonnen of snoep.

De intocht op vrijdagavond was ook dit jaar weer over de VIA AZALEA, die voor deze gelegenheid feestelijk was aangekleed en waar de muzikanten van dweilorkest De Klepzeikers voor vrolijke klanken zorgden. Jacqueline Coopmans, voorzitter van de organiserende Activiteitencommissie is blij dat de drie dagen zo goed zijn verlopen. 'We zitten weer in de lift. Er zijn weer meer inschrijvingen, dit jaar iets meer dan 350. Het inwonertal groeit en dat is mogelijk de oorzaak van de groei.'

De eerste

En dan komt Memphis binnen met zijn moeder. Hij was deelnemer aan de 3 km-route en is de eerste wandelaar die de finish heeft bereikt en hij neemt trots het deelnemersvaantje in ontvangst. Vlak na hem komen twee meisjes binnen die de 5 km hebben afgelegd. En dan duurt het nog een hele poos tot het grote deelnemersveld bij mfa De Rosmolen aankomt.

Trots neemt Memphis het herinneringsvaantje in ontvangst. Foto: Markeon

Steun van bedrijven en vrijwlligers

De Activiteitencommissie is erg blij met de ondersteuning van de lokale bedrijven Slagerij Maarten Kocken, Mupla Verpakkingen en Jumbo. Dankzij hun steun is het mogelijk om aan de finish de herinneringen te kunnen overhandigen en bij de rustposten wat extra's te kunnen aanbieden. Vrijwilligers zorgen voor het bezetten van de rustposten onderweg. Anderen zijn als verkeersregelaar in de weer voor een veilige oversteek op doorgaande wegen. Vrijwilligers van de EHBO zijn preventief aanwezig maar kunnen van een heerlijke avondzon genieten. Zij zijn de enige vrijwilligers die niet nutteloos waren als ze niets hoefden uit te richten.

Dweilorkest De Klepzeikers zorgt voor vrolijke muziek. Foto: Markeon

Toch nog een kanttekening

De voorbereidingen voor de Lauwse Avondwandel3daagse zijn al in een vroeg stadium gestart. De inschrijvingen, de contacten met sponsoren en de benodigde vergunning moeten immers al maanden vooraf worden opgestart. Daar zitten voor de organisatie enkele knelpunten. Jacqueline vertelt dat de legeskosten inmiddels 100 euro bedragen. 'Voor een kinderactiviteit die bijdraagt aan het sociale karakter en de leefbaarheid van ons dorp is dat een onkostenpost waar wij vraagtekens bij zetten en die het ons steeds moeilijker maakt om de activiteiten te organiseren.'


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.