01-04-2022 2 min. Rinie van Haren

Penningmeester 4 Meicomité draagt kasboek over

Maandagavond 28 maart vond er een voorbereidingsvergadering van het 4 meicomité plaats. Doorgaans is er over zo'n vergadering naar buiten toe niet veel te melden. Dit keer was dat anders. Voorzitter Leo Lemmers meldt: ‘Tijdens deze vergadering hebben wij officieel afscheid genomen van Wim Janssen als penningmeester van de Stichting 4 Mei Herdenking Beneden-Leeuwen. Wim was vanaf het begin in 2001 penningmeester van onze stichting en maakte in die functie deel uit van het bestuur.’

Leo hield die avond een toespraak waarin hij memoreerde aan de oprichting. Alle namen van de mensen die bij die oprichting en eerste herdenking betrokken waren, kende Leo. Maar er kwam één naam voorbij die niet bekend was. ‘In het financieel verslag kwam die naam niet terug, maar Wim Janssen zou wel de taak van penningmeester op zich hebben genomen. Het financieel verslag was nog in guldens uitgewerkt. Maar toen kwam Leo een briefje tegen waarop een taak stond vermeld die door Wim moest worden afgewerkt. ‘Hét bewijs dat Wim vanaf 2001 betrokken was bij de eerste herdenking tot aan die van 2020. Toen gaf Wim te kennen te willen stoppen met het penningmeesterschap. Door corona is wel via videovergadering hierbij stilgestaan maar nu kon dat ook echt fysiek,’ aldus Leo.

Wim Janssen heeft door zijn inzet de Stichting een stevig fundament gegeven voor de toekomst. Door de gezonde financiële situatie, die mede aan Wim te danken is, kan worden verder gebouwd aan de vitaliteit van de Stichting en haar werk. ‘We zijn in staat nieuw beleid te maken om zo met de huidige tijd mee te kunnen blijven gaan. We gaan een website bouwen en dat maakt het weer mogelijk, datgeen te realiseren, waarvoor Wim zich destijds heeft ingespannen: het (weer) verwerven van de ANBI-status. En voor al die inspanningen heeft het bestuur gemeend een bijzonder cadeau te laten maken te weten een glazen schaal met daarop het logo van de Stichting. Handgemaakt ambachtelijk werk. Het is een cadeau voor bewezen diensten maar geen afscheidscadeau want Wim blijft wel verbonden aan de stichting als lid van het comité en wat verder op de achtergrond. Wim heeft zijn taken inmiddels overgedragen aan Theo van Dodewaard.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.