15-09-2023 1 min. Rinie van Haren

Verhalen in steen onthullen oorlogsgebeurtenissen - deel 1

In een drieluik wordt de komende weken een tipje van de sluier opgelicht over de Herdenkingstegels dieop diverse locaties in ons dorp liggen. We brengen deze tegels opnieuw onder de aandacht in aanloop naar de herdenking van gevallen Stoottroepers op zondag 8 oktober aanstaande.

In deze aflevering staan we stil bij het huis waar de familie Van Wamel woonde in de Zandstraat. De locatie is ook bekend van de voormalige vestiging van De Agave Natuurlijk Wonen. In dit huis heeft zich in de Tweede Wereldoorlog heel wat afgespeeld. Herdenkingstegel nummer 7 zal onthullen wat zich hier heeft afgespeeld. Door middel van het scannen van de QR code die op de tegel is afgebeeld, kan men kiezen om het bijbehorende verhaaltje te lezen of om het te beluisteren.

Stichting 4 Mei Herdenking heeft de 15 Herdenkingstegels geplaatst die nu permanent in het dorp liggen in het straatwerk en de gebeurteissen van de Tweede Wereldoorlog in ons dorp dichterbij brengen. De Provincie Gelderland, de gemeente West Maas en Waal en diverse gulle sponsors hebben bijgedragen aan het tot stand komen ervan. Volgende week in de tweede aflevering verwijzen we naar een andere locatie die in de Tweede Wereldoorlog in Beneden-Leeuwen van betekenis is geweest.

Voor heel veel informatie over herdenkingen en gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog kijkt u op www.benedenleeuwenherdenkt.nl


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.