05-03-2021 2 min. Rinie van Haren

Flinke oogst aan ideeën voor verbetering leefbaarheid

Beneden-Leeuwen – Een recordaantal van 103 inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van (vrijwilligers)organisaties nam op 4 februari deel aan de 7e – digitale – Dag van de Toekomst.

Jaarlijkse bijeenkomst

De Dag van de Toekomst is de jaarlijkse bijeenkomst over de 15 ‘speerpunten’ in de Visie Leefbaarheid 2030 van de gemeente West Maas en Waal. Iedereen kon weer ideeën kwijt over het verbeteren van de leefbaarheid. Variërend van wonen, ondernemen en duurzaamheid tot zorg, onderwijs en burgerparticipatie. Er werd met bijna 20 ideeën flink geoogst. De gemeenteraad besluit in maart welke van deze ideeën komend jaar uitgevoerd gaan worden.

Toerisme bevordert leefbaarheid

De deelnemers kregen inspiratie van Kees Willems, directeur van Global Paint Products BV in Boven-Leeuwen. Hij legde een relatie tussen zijn internationale ervaringen en het aantrekkelijker maken van de 8 dorpskernen in de gemeente. Ook zag hij kansen voor een betere leefbaarheid door het bevorderen van recreatie en toerisme.

Leefbaarheidsquiz en laatste toost

Wethouder Bert van Swam mocht de 3 ‘podiumprijzen’ virtueel uitreiken na de 1e West Maas en Waalse Leefbaarheidsquiz. Winnares was Anja Valckx die in de gemeente werkt als coördinator samenlevingsopbouw voor welzijnsorganisatie Sociom. Bert van Swam: “Ik kijk heel tevreden terug op mijn laatste ‘Dag van de Toekomst’. Ik ben blij met de promotie van onze bruisende dorpen en de boodschap om de wereld naar ons toe te halen. We hadden twijfels om de bijeenkomst digitaal te organiseren. Gelukkig is het ons gelukt, ondanks wat technische haperingen aan het begin van de bijeenkomst. Als je niks probeert, weet je ook niet of het kan.” Hierna bracht hij een toost uit op een beter leefbare toekomst. Samen met alle deelnemers, bij wie vooraf een ‘toostprijs’ van een lokale ondernemer was thuisbezorgd.

De 8e Dag van de Toekomst is op 3 februari 2022.


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.