19-02-2021 2 min. Rinie van Haren

Fortis hield sponsorloop voor Brasserie

Door Rinie van Haren

IJzig koud, veel gladde binnenwegen en de natuurschaatsbaan die overal lonkte. Dat waren in een notendop de grote concurrenten voor de deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de sponsorloop. Lydia Backer vertelde namens Fortis dat nog andere verenigingen wilden aansluiten bij de sponsorloop, maar door de winterse omstandigheden waren afgehaakt.

Spontane actie

De sponsorloop was een week eerder spontaan opgezet door Gym- en Turnvereniging Fortis die gewoon iets wilde doen voor Brasserie De Rosmolen. ‘We hebben erg te doen met Fred en Jolanda, die vijf jaar geledeneen enorme stap maakten in hun leven door het beheer van de Brasserie op zich te nemen. In die afgelopen 5 jaar heeft het echtpaar flink aan de weg getimmerd, maar door corona zien ze alle resultaten die zij met hun inspanningen behaalden snel opdrogen. Daarom willen we Fred en Jolanda een hart onder de riem steken en een sponsorloop organiseren.’

Verrast

Fred en Jolanda waren erg verrast door het initiatief. De sponsorloop vond plaats op zondag 14 februari. Om 10 uur werd het startschot gegeven bij mfa De Rosmolen in het bijzijn van prins Herald d’n Urste, funkenmarieke Ilja, jeugdprins Bram en jeugdprinses Rosa. Enkele kinderen rennen rondjes bij mfa De Rosmolen, maar vanwege de geldende maatregelen rent verder elk lid van Fortis vanaf zijn of haar huisadres een eigen route, zodat er geen drukte ontstaat en alles op verantwoorde wijze plaatsvindt.

Mini-Braoier

Ongetwijfeld de meest opvallende deelname mag worden toegekend aan de kinderen van Vermeulen, kleinkinderen van opa Piet van Oijen, die traditioneel op deze zondag de mascotte Braoier voorop in de carnavalsoptocht zou hebben gereden. De kleinkinderen reden al vele jaren mee met een mini-Braoier die speciaal voor deze sponsorloop was opgetuigd en werd meegevoerd door het winterse landschap.

Wat uiteindelijk de opbrengst is van de sponsorloop is op het moment van deze publicatie nog niet bekend. Maar daarover zullen we zeker later gaan berichten. De initiatiefnemers en alle deelnemers verdienen in elk geval een warm compliment op deze koude dag.

Foto's: Markeon


Als eerst op de hoogte?
Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en je bent als eerst op de hoogte van het laatste nieuws.